Nieuwsbrief 25 april

Laatst bijgewerkt: april 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 25 april

'Slapers' in de ooghoeken: wat zijn oogkorstjes?

Waarom worden we wakker met slaapkorstjes in onze ooghoeken en waaruit bestaan die samengeklitte korreltjes eigenlijk? Wetenschappers hebben er nog geen precieze naam aan gegeven, maar meestal worden die korstjes slapertjes, slaapkorstjes, slaapstof of slaapzand genoemd.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

De voordelen van maca(poeder) voor onze gezondheid

Macapoeder heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen omwille van de potentiële voordelen voor onze gezondheid. Zo kan macapoeder de hormoonhuishouding reguleren, de vruchtbaarheid verhogen, stress verminderen, libido boosten, je energiepeil opkrikken en je botgezondheid verbeteren.

Lees verder

Gezondheid.be

Verlatings- of scheidingsangst bij baby en peuter

Een veelvoorkomende angst bij jonge kinderen is verlatings- of scheidingsangst. Deze angst is meestal het hevigst tussen 8 en 18 maanden. Je kind ziet jou weggaan, maar weet nog niet of en wanneer je terugkomt. Dat kan soms hevige reacties teweegbrengen.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom is er meer MS in België dan in Costa Rica?

In Vlaanderen komt MS twintig keer meer voor dan in Costa Rica. Zijn wij in westerse landen dan niet beter bestand tegen nare ziektes? MS-expert Piet Stinissen van UHasselt, werpt zijn licht op multiple sclerose en legt uit waarom de ziekte in bepaalde delen van de wereld meer voorkomt dan in andere.

Lees verder

Gezondheid.be

Mag je werken als je arbeidsongeschikt bent?

Als je arbeidsongeschikt bent door een ziekte of een ongeval en een ziekte- of invaliditeitsuitkering ontvangt, dan moet je in principe alle activiteit stopzetten. Wat moet je doen als je nog niet helemaal hersteld bent, maar toch opnieuw aan de slag wil?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/04/2024 , bijgewerkt op 30/04/2024
volgopfacebook

volgopinstagram