Tips om thuis extra Sint-magie te creëren

getty_sinterklaas_huizen_maan_2022.jpg

dossier De Sint komt met rasse schreden dichterbij, en de spanning stijgt zienderogen. Met deze tips maak je het sinterklaasfeest nog extra magisch. 

Lees ook: Kan een kind te veel speelgoed hebben (en daardoor minder spelen)?

  1. Strooi enkele dagen voor Sint en Piet de cadeautjes brengen wat aarde in de living, alsof ze - met hun vuile schoenen - zijn langsgekomen om te kijken welk speelgoed er al is.
  2. Kom vol enthousiasme binnen en vertel je kindje dat je Piet hebt gezien in de supermarkt, en dat hij verklapte dat ze in ruil voor een kunstwerkje extra veel koekjes brengen. Op Pinterest vind je gigantisch veel inspiratie, zowel voor peuters als voor kleuters.
  3. Hang een rode sjaal in een struik of boom in de buurt van je huis zodat het lijkt alsof de Sint die daar is vergeten.
  4. Geeft je kindje zijn tutje af aan de Sint? Dan kan je de dag ervoor een brief nalaten van de Sint waarin staat dat hij is langs geweest, maar dat hij graag álle tutjes krijgt in ruil voor de cadeautjes. Gelukkig moet hij die nacht opnieuw in de buurt zijn, en kan hij dus gerust nog eens binnenkomen. De randen van het Sinterklaasbriefje kan je eventueel afbranden en gebruik ook sierlijke letters om nog meer tot de verbeelding te spreken.
  5. Download de (gratis) Sinterklaas-app zodat je 'm kan opbellen. Hij heeft het natuurlijk wel druk, dus de kans is groot dat je op z'n voicemail terechtkomt, maar wie weet belt hij wel terug?

Lees ook: Waarom kan tweedehands speelgoed gevaarlijk zijn?

Lees ook: Cadeautip: Speelgoed dat 'meegroeit' met je kindje

auteur: Annemie Vandeweerdt, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram