Nieuwsbrief 14 december

Laatst bijgewerkt: december 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 14 december

Wat kan je doen bij een keelontsteking?

Meestal is (acute) keelpijn het gevolg van een infectie met een ziektekiem (virussen en bacteriën). Het afweersysteem reageert daarop met een ontsteking. Hoe komt dat, wat kan je er tegen doen en wanneer is die keelpijn iets om je zorgen over te maken?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Open haard, kachel en pellets schadelijk voor de gezondheid?

In ongeveer 90 procent van de huishoudens die met hout stoken, wordt de houtstook gebruikt voor de gezelligheid of als bijverwarming, en niet als primaire verwarmingsbron. Maar hoe schadelijk is dat voor onze gezondheid... en voor die van de buren?

Lees verder

Gezondheid.be

Sport en menstruatie: de invloed van je cyclus op je prestaties

Sommige atletes presteren onder hun niveau, omdat ze hun regels hebben, anderen ondervinden net voordelen aan de menstruatie. Feit is dat sport kan helpen tijdens je menstruatie om je mentaal en fysiek beter te voelen. Hoe kan je best trainen, in functie van je cyclus?

Lees verder

Gezondheid.be

11 oorzaken van nekpijn

Nekpijn betekent niet altijd dat er een onderliggende aandoening is. Vaak krijg je pijn door een verkeerde houding. Maar er zijn nog vele andere redenen voor een pijnlijke nek. We overlopen enkele mogelijke oorzaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe richt ik mijn (thuis)kantoor ergonomisch in?

De uren die je besteedt achter je computer kunnen flink aandikken. Het is daarom belangrijk dat jij of je werkgever investeren in ergonomisch materiaal, zodat je fysieke en mentale gezondheid gewaarborgd blijven.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/12/2023 , bijgewerkt op 20/12/2023
volgopfacebook

volgopinstagram