Nieuwsbrief 14 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 14 maart

Van poliepen tot darmkanker: het belang van screening

Dikkedarmkanker (colorectale kanker) is een van de meest voorkomende kankers in België. De ziekte veroorzaakt jaarlijks meer dan 2.600 sterfgevallen. Hoe ontstaat darmkanker? En wanneer moet je je laten screenen?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hyperglycemie: symptomen te hoge bloedsuikerspiegel

Bij hyperglycemie is het suikergehalte in je bloed te hoog. Een ‘hyper’ komt vooral voor bij mensen met diabetes. Het lichaam maakt te weinig insuline aan, of de insuline werkt niet naar behoren waardoor glucose zich ophoopt in het bloed. Zonder behandeling kan hyperglycemie ernstige gevolgen hebben.

Lees verder

Gezondheid.be

Padelblessures: welke zijn er en hoe voorkom je ze?

Padel is niet meer weg te denken uit het sportlandschap. De populaire racketsport bevat zowel elementen van tennis als van squash, maar door het dynamische karakter van de sport loopt een padelspeler het risico op bepaalde blessures, zeker als men intensief en frequent speelt.

Lees verder

Gezondheid.be

Een bommetje vezels en suikers: hoe gezond zijn dadels?

De dadel is een uitstekende energiebron door zijn hoge gehalte aan fructose, glucose en saccharose. En hoewel de gekonfijte versie veel caloriën bevat, is het een gezonde vezelbron voor groot en klein.

Lees verder

Gezondheid.be

Gele vlekken op matras: oorzaak en hoe verwijderen?

Heb je gele vlekken op je matras ontdekt bij het verschonen van je bedlakens? Die zijn niet alleen wansmakelijk, maar ook onhygiënisch. Hoe komen ze daar? En vooral, hoe krijg je ze weg?

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/03/2024 , bijgewerkt op 20/03/2024
volgopfacebook

volgopinstagram