Nieuwsbrief 25 december

Laatst bijgewerkt: januari 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 25 december

Zijn oesters gezond?

Sommigen walgen al bij het zien van een oester, anderen krijgen er maar niet genoeg van. Maar zijn oesters gezond? En hoe weet je of een oester vers is, zodat je niet ziek wordt nadien?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Recept: mocktails voor de feestdagen

Wat drinken de BOB's tijdens de feestdagen? Die verdienen toch ook een smaakvol aperitiefje. Met een mocktail of alcoholvrije cocktail kunnen ze mee genieten van de feeststemming. Hier een aantal ideetjes om ze te verwennen…

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe krijg je een tafellaken zonder vouwen op tafel?

Moet je gedekte tafel er tiptop uitzien voor de feestdagen? Start dan alvast met mooi tafellinnen zonder kreuken of vouwen.

Lees verder

Gezondheid.be

Zout en hoge bloeddruk

Te veel zout eten, kan een hoge bloeddruk veroorzaken. Een hoge bloeddruk is op zijn beurt een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Een zoutarm dieet staat daarom doorgaans centraal bij mensen met een hoge bloeddruk. Maar ook andere aanpassingen in de levensstijl zijn nodig.

Lees verder

Gezondheid.be

Buikvliesontsteking of peritonitis

Peritonitis is een ontsteking van de buikholte en van het buikvlies (peritoneum) die meestal veroorzaakt wordt door een infectie met schimmels of bacteriën die zich in de buikholte verspreiden. Een buikvliesontsteking is een ernstige aandoening die een dringende ziekenhuisopname vereist.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/12/2023 , bijgewerkt op 09/01/2024
volgopfacebook

volgopinstagram