Nieuwsbrief 25 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 25 maart

Is het gezond om te wandelen vlak na het eten?

Dat wandelen in de natuur gezond is, weten we ondertussen allemaal. Maar hoe zit het met wandelen meteen na het eten? Is het een goed idee om vlak na je lunch of avondmaal nog snel even de benen te strekken?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Tuberculose in opmars sinds corona: wat zijn de symptomen?

Tuberculose is een zeer besmettelijke bacteriële infectieziekte. Ook in België duiken jaarlijks besmettingen op. Onbehandeld is de ziekte voor de helft van de patiënten dodelijk. Waakzaam zijn voor de symptomen is dus belangrijk, zodat de behandeling tijdig opgestart kan worden.

Lees verder

Gezondheid.be

Insulineresistentie: symptomen en hoe omkeren?

Insulineresistentie treedt op wanneer cellen in je spieren, vetweefsel en lever niet reageren zoals ze zouden moeten reageren op insuline, een hormoon dat essentieel is voor het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Onbehandeld kan insulineresistentie ernstige gevolgen hebben.

Lees verder

Gezondheid.be

Is borstvoedingsverlof in België betaald?

Een kersverse mama die in dienstloon werkt, kan borstvoedingsverlof aanvragen. Of je recht hebt op een uitkering, hangt af van een aantal voorwaarden.

Lees verder

Gezondheid.be

Hebben we steeds vaker last van hooikoorts?

Waarom hebben we steeds vaker last van hooikoorts? Dr. ir. Arnold van Vliet (Wageningen University) legt het haarfijn uit, in dit online college van Universiteit van Nederland.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/03/2024 , bijgewerkt op 27/03/2024
volgopfacebook

volgopinstagram