Nieuwsbrief 5 maart

Laatst bijgewerkt: maart 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 4 maart

Hartkloppingen bij kinderen: wat is een normale hartslag?

Het hart klopt sneller als je kind actief is en langzamer als het zit of slaapt, maar wanneer is er sprake van een te snelle of te trage hartslag? En wanneer gaat het om een hartritmestoornis?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Bultje op ooglid? Het verschil tussen een chalazion en hordeolum

Heb je een bultje op je ooglid? Dan gaat het waarschijnlijk om een zwelling door een verstopte talgklier (chalazion) of een verstopte zweetklier (hordeolum). Wat zijn de verschillen? Wat kan je eraan doen? En hoe kan je voorkomen dat het verergert?

Lees verder

Gezondheid.be

Insuline en diabetes

Insuline is een belangrijk hormoon in ons lichaam dat een cruciale rol speelt bij het reguleren van onze bloedsuikerspiegel. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over insuline en waarom het begrijpen ervan essentieel is voor mensen met diabetes.

Lees verder

Gezondheid.be

Logopedie: van spraakproblemen tot hulp bij leermoeilijkheden

Wat houdt de job van een logopedist juist in? En klopt het dat een logopedist ook kinderen met leerproblemen begeleidt? Logopedist Jolanke De Graeve geeft tekst en uitleg.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat kan je doen met de stam van bloemkool of broccoli?

Gooi jij, zoals de meeste mensen, de stengels van bloemkool en broccoli bij het groenafval? Niet doen, ze zijn perfect bruikbaar! We vertellen je wat je ermee kan maken, en hoe je dat precies doet.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 04/03/2024 , bijgewerkt op 11/03/2024
volgopfacebook

volgopinstagram