Nieuwsbrief 11 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 11 augustus

Is natuurlijke voeding gezonder?

“We denken vaak dat alles wat uit de natuur komt gezond is, maar dat is absoluut niet het geval”, vertelt Eric De Maerteleire, bio-ingenieur en doctor in de Landbouwkundige en Toegepaste Biologische Wetenschappen. “Ook in pure, onbewerkte producten zitten stoffen die onze gezondheid kunnen schaden."
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

App meet UV-straling op jouw locatie en geeft tips voor zonnebescherming

Moet je nog zonnecrème smeren op het einde van de zomer? En als de zon ondergaat? Om op die vragen te kunnen antwoorden, heeft de WHO een app ontwikkeld die je in realtime informeert over de intensiteit van de UV-straling in jouw omgeving.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom je kranen uitspoelen na vakantie?

Bij een kraan die lange tijd niet gebruikt wordt, blijft het water in het leidingdeel naar die kraan stilstaan, en dat vormt de ideale omgeving voor de groei van de legionellabacterie. Je kranen uitspoelen, kan dus veel problemen voorkomen.

Lees verder

Gezondheid.be

Zwemmen met gekleurd haar: risico’s en oplossingen

Chloor in zwembadwater kan gekleurd haar ernstig beschadigen. Het gaat er niet alleen dof uitzien, je kleur verbleekt ook en kan, vooral bij geblondeerd haar, zelfs groen uitslaan. Je haar pas verven na het zwemmen, is de beste oplossing, maar we hebben ook enkele andere tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe stimuleer je kinderen om mooi samen te spelen?

Echt samen spelen, kan pas rond de leeftijd van 4 jaar. En ook dan is het nodig om af en toe bij te sturen. Hoe reageer je dan best als twee kindjes uit zijn op hetzelfde speeltje? En hoe kan je dat samenspel stimuleren? Logopediste en orthopedagoge Tine Seghers geeft tips.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/08/2023 , bijgewerkt op 16/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram