Gerelateerde artikels
Recept: moelleux van chocolade
recepten
Moelleux van chocolade is het lievelingsrecept van heel wat zoetekauwen. En hoewel deze lekkernij een moeilijke naam heeft is de bereiding ervan vrij gemakkelijk.
Ingrediënten voor 6 soufflépotjes
150 g pure chocolade (70%)
50 g verbrokkelde hazelnoten
3 eieren
150 g griessuiker
150 g boter
Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 160 °C.
- Laat de chocolade met de boter 2 minuten smelten in de microgolfoven op een lage stand. Roer dan even door.
- Klop met een garde de eigelen met de suiker los tot een ruban. Giet over de gesmolten chocolade en roer de noten erdoor.
- Klop het eiwit tot vast schuim en spatel het voorzichtig onder het chocolademengsel.
- Verdeel het beslag over de potjes en laat een 15-tal minuten bakken in de oven.
- Serveer de moelleux warm en in de potjes.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist