Recept: moelleux van chocolade

123-h-moelleux-07-20.jpg

recepten

Moelleux van chocolade is het lievelingsrecept van heel wat zoetekauwen. En hoewel deze lekkernij een moeilijke naam heeft is de bereiding ervan vrij gemakkelijk.  


Ingrediënten voor 6 soufflépotjes

150 g pure chocolade (70%)
50 g verbrokkelde hazelnoten
3 eieren
150 g griessuiker
150 g boter

Bereiding

  1. Laat de oven voorverwarmen op 160 °C.
  2. Laat de chocolade met de boter 2 minuten smelten in de microgolfoven op een lage stand.  Roer dan even door.
  3. Klop met een garde de eigelen met de suiker los tot een ruban. Giet over de gesmolten chocolade en roer de noten erdoor. 
  4. Klop het eiwit tot vast schuim en spatel het voorzichtig onder het chocolademengsel.
  5. Verdeel het beslag over de potjes en laat een 15-tal minuten bakken in de oven. 
  6. Serveer de moelleux warm en in de potjes.
     

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: april 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram