Recept: rode linzensoep met kokos en limoen

Nath-Mesk-Rode linzensoep_.jpg

recepten Een heerlijke en frisse soep, met een Thaise swing. Een receptje van Nathalie Meskens, gepubliceerd in haar kookboek 'Plan Boost'.

voor 6 personen 
40 min. 



Ingrediënten
1 el olijfolie 
2 sjalotten, fijngesneden 
1 teentje knoflook, fijngesneden 
2 blaadjes laurier 
2 takjes rozemarijn 
2 takjes tijm 
2 takjes bonenkruid 
250 g rode linzen 
peper en zout 
sap en zeste van 2 limoenen 
400 g tomaten, in blokjes (uit blik) 
1 l groentebouillon 
200 ml kokosroom
een handvol kokosschilfers 

Bereiding
  1. Verhit de olijfolie in een grote pot. Stoof daarin de sjalotten en de knoflook glazig. 
  2. Bind ondertussen alle kruiden samen met keukentouw tot een bouquet garni en doe het in de pot. 
  3. Voeg ook de linzen toe en bak die even aan. Kruid met peper en zout en blus af met het limoensap. 
  4. Voeg de tomaten en de groentebouillon toe. Kook de linzen tot ze gaar zijn. 
  5. Voeg de kokosroom toe en laat nog een keer goed doorkoken. 
  6. Verwijder het bouquet garni uit de pot en mix de soep. 
  7. Kruid af met peper en zout. Serveer en werk af met zeste van limoen en kokosschilfers. 

Nathalie-mesk-plan-boost-cover.jpg
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost  24,99 euro.

Fotocredits: Bram Debaenst


Laatst bijgewerkt: april 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram