Gerelateerde artikels
Recept: rode linzensoep met kokos en limoen
recepten
Een heerlijke en frisse soep, met een Thaise swing. Een receptje van Nathalie Meskens, gepubliceerd in haar kookboek 'Plan Boost'.
voor 6 personen
40 min.
Ingrediënten
1 el olijfolie
2 sjalotten, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
2 blaadjes laurier
2 takjes rozemarijn
2 takjes tijm
2 takjes bonenkruid
250 g rode linzen
peper en zout
sap en zeste van 2 limoenen
400 g tomaten, in blokjes (uit blik)
1 l groentebouillon
200 ml kokosroom
een handvol kokosschilfers
Bereiding
- Verhit de olijfolie in een grote pot. Stoof daarin de sjalotten en de knoflook glazig.
- Bind ondertussen alle kruiden samen met keukentouw tot een bouquet garni en doe het in de pot.
- Voeg ook de linzen toe en bak die even aan. Kruid met peper en zout en blus af met het limoensap.
- Voeg de tomaten en de groentebouillon toe. Kook de linzen tot ze gaar zijn.
- Voeg de kokosroom toe en laat nog een keer goed doorkoken.
- Verwijder het bouquet garni uit de pot en mix de soep.
- Kruid af met peper en zout. Serveer en werk af met zeste van limoen en kokosschilfers.
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro.
Fotocredits: Bram Debaenst