Nieuwsbrief 14 september

Laatst bijgewerkt: september 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 14 september

Migraine: groenlichttherapie haalt baanbrekende resultaten

Ben je op zoek naar een niet-medicinale behandeling voor je migraine? Groene LED-therapie haalt veelbelovende resultaten. Groen licht zou overigens ook helpen bij andere aandoeningen, waaronder fibromyalgie, artritis, angst en neuropathie (zenuwpijn).
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Ochtendstress vermijden: tips voor een geslaagde ochtendroutine

Zeker na een grote vakantie is het niet gemakkelijk om het ochtendprogramma rond te krijgen zodat de kinderen op tijd op school zijn. En zelf wil je uiteraard ook niet te laat komen op je werk. Een vaste ochtendroutine helpt daarbij, en kan zelfs al geïntroduceerd worden bij een kind van twee jaar.

Lees verder

Gezondheid.be

Boven de 40 jaar? Dit zijn signalen dat je ogen ouder worden

ADVERTORIAL
Staat het lettertype van jouw telefoon inmiddels wat groter? Doe je steeds vaker je bril omhoog om de verpakkingen in de supermarkt te kunnen lezen? Als je boven de veertig bent, is dit waarschijnlijk presbyopie, oftewel ouderdomsverziendheid. Tijd voor een leesbril dus… Maar wat als je al een bril of lenzen draagt?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Pijnkliniek: omgaan met chronische pijn

Er zijn naar schatting 900.000 Belgen die met chronische pijn leven. In België zijn er gelukkig meerdere pijncentra die door de overheid worden gesubsidieerd. In zo’n centrum leert een patiënt beter omgaan met pijn, wat vaak bijdraagt tot een kwaliteitsvoller leven.

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe kan je ongemerkt een hartaanval hebben?

Een hartaanval wordt vaak omschreven als een acute drukkende pijn op de borst. Toch kan het ook anders. Sterker nog, je kunt een hartaanval krijgen zonder dat je het doorhebt. In dit college van Universiteit van Nederland laat epidemioloog Hester den Ruijter (UMC Utrecht) zien hoe.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 14/09/2023 , bijgewerkt op 22/09/2023
volgopfacebook

volgopinstagram