Nieuwsbrief 28 juli

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 28 juli

Is airco in de auto ongezond?

De airco in de auto heeft heel wat voordelen. Het is comfortabeler en prettiger rijden, en de filters blokkeren fijne stofdeeltjes en allergenen zoals pollen. Maar een airco die slecht gebruikt of slecht onderhouden wordt, kan ook gezondheidsproblemen veroorzaken.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe wordt endometriose behandeld?

"De diagnose endometriose wordt te vaak pas na jaren gesteld. Een integrale behandeling, waarbij niet alleen de pijnklachten, maar ook vruchtbaarheidsproblemen, schade aan andere organen en eventuele psychologische klachten worden aangepakt, is dan extra belangrijk.”

Lees verder

Gezondheid.be

Slaapcoach: 'Een goed slaapritueel kan veel slaapproblemen vermijden'

Nathalie Schittekatte startte in 2019 als slaapcoach onder de naam Snuggles and Dreams en hielp ondertussen honderden gezinnen aan een betere nachtrust. Je kan veel problemen vermijden met een vast slaapritueel, zo blijkt. Maar hoe ziet dat er dan uit? Nathalie geeft enkele tips.

Lees verder

Gezondheid.be

Basisvaccinatieschema: welke vaccins op welke leeftijd?

In theorie is alleen de poliovaccinatie verplicht. Maar de Hoge Gezondheidsraad benadrukt dat je je baby het best alle inentingen geeft die opgenomen zijn in het basisvaccinatieschema.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom moet je voorzichtig zijn met hoestsiroop en hoestwerende middelen?

Veel mensen denken nog altijd dat ze meteen naar een hoestsiroop moeten grijpen om de kwaal zo snel mogelijk te verhelpen. De meeste geneesmiddelen tegen hoest hebben echter weinig of geen zin en kunnen zelfs gevaarlijk zijn.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/07/2023 , bijgewerkt op 07/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram