Nieuwsbrief 9 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 9 juni

Win een waardebon van €100 voor je reisapotheek!

De zomer komt dichterbij! Zouden we jou een plezier doen met 7 zonnecrèmes, of krijg je liever 100 blarenpleisters? Verkies je 10 anti-muggensprays of 50 alcoholtesters? Met een waardebon van €100 kies je zelf je prijs op de webshop van Farmaline!
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Chips, frieten en kroketten verhogen het risico op depressie en angst

Te veel verzadigde vetten eten, werkt gezondheidsproblemen in de hand, zoals obesitas, kanker, diabetes type 2, hart- en vaatziekten... Maar overmatige consumptie van gefrituurd voedsel heeft ook een impact op onze hersenactiviteit, en kan angst en depressie veroorzaken.

Lees verder

Gezondheid.be

Apps voor opsporing van huidkanker: hoe betrouwbaar zijn ze?

Huidkanker is de meest voorkomende en snelst stijgende vorm van kanker in België. Het is cruciaal dat je er snel bij bent om je genezingskans te vergroten, maar soms is het lang wachten voor je een afspraak krijgt bij de dermatoloog. Welke apps bestaan er? En hoe betrouwbaar zijn ze?

Lees verder

Gezondheid.be

Afwijkend uitstrijkje: verloop colposcopie en biopsie

Na een afwijkend uitstrijkje zal de gynaecoloog de baarmoederhals nauwkeurig onderzoeken tijdens een colposcopie. Meestal wordt er tijdens de colposcopie ook een biopsie gedaan, om het weefsel (biopt) van de baarmoederhals nader te kunnen onderzoeken.

Lees verder

Gezondheid.be

Taalontwikkeling stimuleren tijdens schermtijd

“Als je met enkele aandachtspunten rekening houdt, kan je multimedia gerust inzetten om de taalontwikkeling van je kind te stimuleren”, vertelt logopediste en orthopedagoge Tine Seghers ons. En naar goede gewoonte heeft ze ook heel wat tips.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 09/06/2023 , bijgewerkt op 15/06/2023
volgopfacebook

volgopinstagram