Nieuwsbrief 11 september

Laatst bijgewerkt: september 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 11 september

Mag je elke dag een ei eten?

Jarenlang werd ons ingepompt dat we maximum drie eieren per week mogen eten omdat ze veel cholesterol bevatten. Maar intussen weten we dat verzadigde vetten de boosdoener zijn. Zijn eieren dan gezond? En hoeveel mag je er eten?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je je VO² max berekenen en verbeteren?

De VO² max is de maximale hoeveelheid zuurstof die je lichaam kan opnemen en gebruiken tijdens het sporten. Een hoge VO² max is voordelig voor je sportprestaties, maar ook voor je gezondheid in het algemeen. Hoe meet je jouw VO² max? En wat kan je doen om die te verbeteren?

Lees verder

Gezondheid.be

Gratis webinar: hoe kan je een actievere rol spelen in je gezondheidstraject?

ADVERTORIAL
De tijd waarin een dokter de diagnose stelt en de patiënt blindelings de behandeling volgt, is voorbij. Steeds meer mensen willen een actievere rol spelen in hun gezondheidszorgtraject. Pfizer organiseert daarom samen met Patient Centrics een gratis webinar, waarin experts vertellen hoe je meer inspraak krijgt in je medisch traject.

Lees meer,...

Gezondheid.be

Parodontitis: ernstige tandvleesontsteking die leidt tot tandverlies

Parodontitis is een ernstige ontsteking van het tandvlees en het kaakbeen. Parodontitis ontstaat meestal uit een reeds bestaande tandvleesontsteking (gingivitis).

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: zeebaars in de oven

Dit gerecht, een recept uit het kookboek 'Chez Pascale' van Pascale Naessens, is een echte ovenschotel: alle ingrediënten gaan er rauw in en 15 tot 20 minuten later heb je heerlijk eten.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 11/09/2023 , bijgewerkt op 14/09/2023
volgopfacebook

volgopinstagram