Nieuwsbrief 22 augustus

Laatst bijgewerkt: augustus 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 22 augustus

Slaap je beter als je een kop warme melk drinkt voor je naar bed gaat?

Het is een tip die wijdverspreid is op het internet: drink je kort voor bedtijd een glas warme melk (liefst nog met een vleugje honing erbij), dan slaap je goed of heb je alleszins toch minder slaapproblemen. Maar klopt dat wel?
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Vertigo: duizelig met draaierig gevoel

Bij draaiduizeligheid of vertigo lijkt de hele omgeving te draaien. Vaak gaat dit gepaard met zweten, misselijkheid, braken, hoofdpijn, gehoorverlies, oorsuizen… Draaiduizeligheid kan tal van oorzaken hebben, van een bloeddrukval tot een ernstige onderliggende aandoening.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat is botulisme?

Botulisme is een ernstige ziekte die wordt veroorzaakt door gifstoffen van de bacterie Clostridium botulinum, die wondes of voedsel kan besmetten. Hoewel de aandoening zeldzaam is, kan botulisme levensbedreigend zijn. We overlopen de symptomen en de behandeling.

Lees verder

Gezondheid.be

Kan je jouw borsten voorbereiden op borstvoeding?

Vroeger kregen toekomstige moeders wel eens het advies om hun tepels voor te bereiden op de borstvoeding door met een ruwe handdoek of tandenborstel over hun tepel te wrijven… Klinkt pijnlijk, maar helpt het effectief? We vroegen het aan Joke Muyldermans, vroedvrouw en lactatiekundige.

Lees verder

Gezondheid.be

Parkeerkaart voor personen met een handicap aanvragen

Met een parkeerkaart voor personen met een handicap kan je (meestal gratis) parkeren op voorbehouden plaatsen. Dat kan zowel als chauffeur of als passagier. Zowel volwassenen als kinderen kunnen recht hebben op een parkeerkaart.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 22/08/2023 , bijgewerkt op 27/08/2023
volgopfacebook

volgopinstagram