Nieuwsbrief 5 september

Laatst bijgewerkt: september 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 5 september

Weg met stress: 10 relaxatieoefeningen die je zelf kan proberen

Wil je een cursus of een therapie volgen om je te leren ontspannen? Keuze zat… Maar je kan ook zelf veel doen om je stresspieken kopje onder te duwen. Met deze tien tips ben je al aardig op weg.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

COPD of 'rokerslong': chronische en langzaam progressieve longaandoening

COPD is een chronische en langzaam progressieve longaandoening waarbij het debiet van de luchtwegen geleidelijk vermindert en het het transport van de lucht naar de longen moeilijker wordt.

Lees verder

Gezondheid.be

Waarom vertelt je kind niets over zijn schooldag?

Van zodra je je kindje aan de poort uitwuift, begin je te speculeren. Heeft hij vriendjes? Eet hij flink? Amuseert hij zich? Maar als je hem terugziet, zegt hij enkel "goed". Hoe kan je het gesprek op gang trekken? We vroegen het aan Karolien Raemaekers, klinisch psycholoog-gedragstherapeut.

Lees verder

Gezondheid.be

Is zeemos het wondermiddel voor je gezondheid?

Tiktok staat vol met middeltjes die onze gezondheid een boost moeten geven. De nieuwste hype: zeemos. Als we celebrities mogen geloven, zou het goedje wonderen verrichten voor je hart, darmen, schildklier en algemene gezondheid. Klopt dat eigenlijk wel?

Lees verder

Gezondheid.be

Kan je autisme verbergen?

Niet te veel opvallen, eerlijk zijn maar niet té, oogcontact maken wanneer je met iemand praat... Orthopedagoog Ilse Noens (KU Leuven) en ervaringsdeskundige Ynske Reynaert vertellen hoe mensen met autisme zich in allerlei bochten wringen om zo ‘normaal’ mogelijk over te komen.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 05/09/2023 , bijgewerkt op 11/09/2023
volgopfacebook

volgopinstagram