Nieuwsbrief 7 september

Laatst bijgewerkt: september 2023
Gezondheid
Nieuwsbrief
donderdag 7 september

Hoe herken je een sociopaat?

De term “sociopaat” gebruikt men om iemand met een antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP) te beschrijven. Sociopaten manipuleren en bedriegen voortdurend voor hun persoonlijk gewin. Ondanks dit hardnekkig negatief gedrag worden ze vaak als charmant en charismatisch ervaren.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Helicobacter pylori: maagbacterie als oorzaak van overgewicht

Helicobacter pylori is een bacterie die bij veel mensen in de maag voorkomt. Soms veroorzaakt deze bacterie een ontstoken maagslijmvlies, en mogelijks ook een maagzweer. Een arts zal doorgaans antibiotica geven om de bacterie te bestrijden.

Lees verder

Gezondheid.be

Boswellia, kurkuma én zwarte peper, het ideale trio voor je gewrichten

ADVERTORIAL
Boswellia is de superfood die de krachtige werking van kurkuma nog meer versterkt. Om je spieren en gewrichten soepel te houden, is de combinatie met zwarte peper van groot belang want kurkuma wordt slecht opgenomen door het lichaam. Wil je weten waarom, lees dan snel verder!

Lees meer,...

Gezondheid.be

Hidradenitis suppurativa (HS) of ziekte van Verneuil: ontsteking van de haarzakjes

Hidradenitis suppurativa (HS) is een chronische huidziekte waarbij de haarzakjes ontstoken zijn. De ontstekingen zitten vooral in de huidplooien, bijvoorbeeld in de oksels en de liezen, maar kunnen ook elders optreden. De ontstekingen komen steeds terug.

Lees verder

Gezondheid.be

Leerplicht en instapmomenten: wanneer mag (of moet) een kind naar school?

Hoelang sommige nachten ook lijken te duren, de tijd vliegt voorbij. Voor je het weet, mag je kindje naar de opvang, en als je nog eens met je ogen knippert, is de eerste schooldag daar. Die exacte instapdatum hangt af van de geboortedag van je kindje. Een woordje uitleg.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/09/2023 , bijgewerkt op 11/09/2023
volgopfacebook

volgopinstagram