- nieuwsWat zullen de meest voorkomende en meest dodelijke types kanker zijn in de nabije toekomst?
- dossierWat is het verschil tussen fond en bouillon?
- dossierAfvallen door te eten volgens de 80/20-regel
- dossierEierstokkanker: symptomen en overlevingskans
- videoKan je groenten beter koken in water of stomen in de microgolfoven?
Waarom kun je van rood vlees en rode wijn kanker krijgen?
video
Een glas rode wijn per dag is goed voor je gezondheid, toch? Maar rood vlees dan weer niet, of valt het toch wel mee? Hoe weten we eigenlijk of dat wat we eten wel of niet goed voor ons is?
Ellen Kampman (Wageningen University) legt je in deze video uit hoe we erachter zijn gekomen dat vaak rood vlees eten niet gezond is (en hoe groot dat effect dat eigenlijk is op het krijgen van kanker) en.... waarom rode wijn toch minder gezond is dan je denkt. Als hoogleraar Voeding en Kanker weet Ellen Kampman precies welke beweringen over de relatie tussen gezondheid en voeding kloppen en vooral welke totale onzin zijn. En dat zijn er nogal wat.