Taco’s met zalm en salsa van avocado en mango
recepten
Taco’s met zalm met een salsa van avocado en mango? Een supercombinatie. Serveer er limoenmayonaise bij en je Mexicaanse fiësta is compleet. Om duimen en vingers bij af te likken!
Ingrediënten voor 8 kleine taco's
Voor de taco’s en salsa:
- 1 rijpe mango, in kleine blokjes
- 1 rijpe avocado, in kleine blokjes
- 1/2 rode paprika, in kleine blokjes
- De helft van een grote rode ui, fijngesnipperd
- 2 limoenen (rasp en sap)
- 2 zalmfilets
- 8 kleine tortilla’s
- 1 kropje baby romainesla
- Klein bosje koriander, fijngehakt
- 1 klein teentje knoflook, gekneusd
- Zout en peper
- Olijfolie
Voor de limoenmayonaise:
- 180 ml neutrale olie
- 1 ei
- 1 theelepel mosterd
- 1 eetlepel azijn
Optioneel:
Zo maak je taco's met zalm en salsa van avocado en mango
Meng voor de marinade het sap van een halve limoen met een eetlepel olijfolie, de gekneusde knoflook en peper en zout. Leg de zalm erin en zet 15 tot 30 minuten in de koelkast.
Maak dan de salsa. Meng de paprika, mango en avocado in een kom met de rode ui, het sap van een halve limoen, een eetlepel olijfolie en zout en peper.
Tijd voor de limoenmayonaise. Doe de olie, het ei, de mosterd, azijn in een maatbeker. Voeg ook het sap en de rasp van een halve limoen toe. Meng kort met de staafmixer tot een smeuïge mayonaise.
Verwarm de taco’s zoals aangegeven op de verpakking en bak ondertussen de zalm in een koekenpan met een laagje olijfolie. Haal de zalm uit de pan, laat even rusten op een snijplank en trek ‘m dan met twee vorken in grove stukken uit elkaar.
Nu kan je de taco’s vullen. Leg in het midden van elke taco een schepje salsa, een paar blaadjes sla, een paar stukjes zalm en vervolgens nog een schepje salsa. Maak af met nog wat blaadjes koriander en een schepje van de limoenmayonaise.
Serveer de taco’s met partjes limoen en hot sauce, naar smaak.