Gerelateerde artikels
Recept: coquilles met pancetta en zeekraal
recepten
Coquilles met pancetta en zeekraal maken een heerlijk voorgerecht, of in kleine porties als amuse.
Ingrediënten voor 2 personen
- 10 coquilles
- 6 plakjes pancetta
- 3 eetlepels roomboter
- 125 gram zeekraal
- Peper
- Olijfolie
Bereiding
- Zet een pannetje op het vuur en smelt op laag vuur 3 eetlepels roomboter om een beurre noisette te maken: mooi licht gebruind, maar niet verbrand. Blijf de pan bewegen tijdens het smelten. Zodra je keuken heerlijk naar gesmolten boter ruikt, giet je de boter in een kommetje.
- Blancheer de zeekraal kort onder kokend water en spoel daarna koud af. Verdeel over twee borden.
- Bak ondertussen de pancetta krokant. Olie of boter is niet nodig. Laat even uitlekken op keukenpapier.
- Bak de coquilles in dezelfde pan op hoog vuur gedurende 2 minuten per kant en druppel ondertussen een beetje beurre noisette op de coquilles. Kruid met peper (zout is niet nodig: de zeekraal en pancetta zijn al zout genoeg). De coquilles moeten van binnen nog een beetje glazig zijn.
- Serveer ze op de zeekraal en maak af met de (verkruimelde) pancetta. Lepel nog wat beurre noisette over het geheel.