Recept: paasflan
recepten
Straks is het Pasen... dan denken we aan chocolade in de vorm van eieren of een paashaas. Maar je kunt je kinderen (en partner) even goed verwennen met een lekkere zelfgebakken flan!
Ingrediënten
- een halve liter melk
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 kop suiker (ca. 200 g)
- 1 kop bloem (ca. 200 g)
- 1 eetlepel vanillebloem
- 4 eieren
Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 170 °C.
- Meng de melk, de vanillesuiker, de suiker, de bloem en de vanillebloem in een grote pot.
- Breek de eieren en roer de dooiers onder het mengsel. Klop het eiwit tot sneeuw.
- Roer het opgeklopte eiwit beetje bij beetje door het mengsel met behulp van een spatel, zodat het mooi luchtig blijft.
- Vet een taartvorm (quichevorm) in met wat boter (of gebruik een vorm in silicone) en doe het beslag erin.
- Laat de taart drie kwartier bakken in de voorverwarmde oven.
- Laat ze afkoelen en garneer ze met paaseitjes.