Nieuwsbrief 15 juli

Laatst bijgewerkt: juli 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
maandag 15 juli

Hoe kan je migraine voorkomen?

Migraine kan je levenskwaliteit danig verminderen en valt jammer genoeg niet te genezen, maar je kan een aanval wel proberen te voorkomen of te verlichten. Daarvoor heb je de keuze: met medicatie of zonder.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Hoe kan je hielkloven behandelen?

Hielkloven zijn een veel voorkomend voetprobleem dat meestal wordt veroorzaakt door een droge en sterk vereelte huid. Bij hielkloven is de eeltlaag gebarsten, waardoor diepe groeven ontstaan. Dit is niet alleen een esthetisch probleem, maar kan ook erg pijnlijk zijn.

Lees verder

Gezondheid.be

Wat zijn de symptomen van nierkanker?

Nierkanker is een ernstige aandoening waarbij kwaadaardige cellen in het nierweefsel groeien. De symptomen kunnen subtiel zijn en in de vroege stadia vaak onopgemerkt blijven. Nochtans is een vroege diagnose essentieel voor de prognose van de ziekte.

Lees verder

Gezondheid.be

Slakken bestrijden met behulp van slakkenkorrels

De meest voorkomende slakkenkorrels bevatten metaldehyde of methiocarb, die beide giftig zijn voor mens en dier. Producten op basis van ijzerfosfaat zijn biologisch. Ze zijn daarom minder gevaarlijk.

Lees verder

Gezondheid.be

Podcast over rugpijn: 'Er zijn twee gouden regels bij rugpijn'

Mensen met rugpijn willen heel graag een verklaring voor de pijn die ze voelen. "Maar die kunnen we niet geven", zegt onderzoeker Raymond Ostelo. "We weten namelijk meestal niet waardoor rugpijn ontstaat." Gelukkig heeft hij wel enkele gouden tips voor wie vaak met rugpijn kampt.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 15/07/2024 , bijgewerkt op 21/07/2024
volgopfacebook

volgopinstagram