Ravioli met pompoen en sausje van saffraan
recepten
Ingrediënten
4 vellen lasagne – 2 saffraandraadjes - 1 teentje geperste knoflook - 500 g pompoenschijfjes, klein gesneden - 1 laurierblad - 1/2 kl. kerriepoeder - 1/4 kl. gemalen koriander - 300 ml groentebouillon - 60 g okkernoten- 125 ml droge witte wijn - 12 basilicumblaadjes - peper en zout volgens smaak
Week de saffraanblaadjes in 3 eetlepels warm water. Fruit de knoflook kort in hete olie en bak de pompoenschijfjes al roerend mee.
Roer de laurier, de kerrie en de gemalen koriander er ook door. Voeg dan 100 ml bouillon toe en laat zachtjes stoven.
Kook de lasgnevellen beetgaar in voldoende water. Rooster de okkernoten in een droge pan.
Laat in een andere steelpan de rest van de bouilon met de saffraan met water en wijn inkoken tot ca 200 ml.
Roer er dan de soja cuisine door en laat inkoken tot een gebonden sausje. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de 4 vellen lasagne op 4 borden. Verdeel één helft met pompoenmengsel en vouw de andere helft erover. Je hebt als het ware een pakketje. Giet de sausje erover en versier met de geroosterde okkernoten en blaadjes basilicum.
Recept van Anja Luyten, laureate van de wedstrijd Velt, 2006.