Gerelateerde artikels
Linzen-kaaswafels
recepten
Voor wie liever een hartige start van de dag maakt, zijn deze linzen-kaaswafels een goed begin. Extra lekker met wat gegrilde tomaatjes en een paar plakjes avocado ernaast. Ook lekker als lunch of licht avondmaal met een kom (tomaten)soep.
Je kunt de linzen eventueel een half uur tot een nacht laten weken in de aangegeven hoeveelheid water. Zo kan je ze gemakkelijker malen.
Je kunt de linzen eventueel een half uur tot een nacht laten weken in de aangegeven hoeveelheid water. Zo kan je ze gemakkelijker malen.
Ingrediënten voor ongeveer 8 wafels
175 g gele linzen of een andere soort gepelde/gespleten linzen (oranje of wit), gewassen
180 ml handwarm water (± 40 °C)
2 tl baksoda (natriumbicarbonaat)
2 eieren
1 tl pimentón (gerookt paprikapoeder)
¼ tl chilipoeder
snuf zout
1 el citroensap
75 g geraspte parmezaan + 50 g extra om te bestrooien
15 ml plantaardige olie
Bereiding
- Maal de linzen samen met het handwarme water in de keukenmachine of blender gedurende 2-3 minuten tot een dik romig beslag.
- Voeg de andere ingrediënten toe en meng kort.
- Verhit een wafelijzer, vet zo nodig licht in met olie.
- Schep 1-1½ sauslepel beslag in het midden van het wafelijzer en bak de wafel gaar en goudbruin in ± 3 minuten. Bestrooi met de geraspte parmezaan.
Een recept uit het boek 'Linzen - meer dan 75 verrassende recepten voor ontbijt, lunch, diner en tussendoor' van Joke Boon
uitgegeven door Nw A'dam/Mythras Books BV
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist