Nieuwsbrief 25 juni

Laatst bijgewerkt: juli 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
dinsdag 25 juni

De ziekte van Alzheimer: wat zijn de vroege symptomen?

De ziekte van Alzheimer treedt meestal op na de leeftijd van 65 jaar, maar het komt ook voor bij jongere mensen. In dat geval gaat de achteruitgang meestal sneller, omdat de ziekte vaak pas laat wordt gediagnosticeerd. De symptomen snel herkennen is essentieel om vroegtijdig te kunnen ingrijpen.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Wat is het nut van aftersun en hoe gebruiken?

Nu de zon volop schijnt, zoeken we massaal de warmte op. Dat zonnecrème belangrijk is, weten we intussen, maar wat met aftersun? Kan je even goed een 'gewone' crème smeren of heeft aftersun weldegelijk nut? En welke aftersun kies je dan best? 

Lees verder

Gezondheid.be

Zin of onzin? Wat je wil weten over calcium en vitamine D

ADVERTORIAL
‘Als je maar gezond eet, heb je geen extra voedingssupplementen nodig’, wordt vaak gezegd. Maar is dat ook zo? Ben je zeker dat je geen tekort hebt aan vitamine D of calcium? Wat als één tabletje per dag het verschil maakt voor je gezondheid?

Lees meer,...

Gezondheid.be

Zonlicht en vitamine D: hoe optimaal vitamine D opnemen?

We weten hoe belangrijk het is om ons te beschermen tegen de zon om vroegtijdige huidveroudering en huidkanker te voorkomen, maar UVB-stralen zijn wel de beste bron van vitamine D voor het menselijk lichaam. Hoe kun je jezelf veilig blootstellen aan de zon om zoveel mogelijk vitamine D op te nemen?

Lees verder

Gezondheid.be

‘Brain dump’ methode maakt je hoofd vrij en vermindert stress

Voel je je overweldigd door een ellenlange lijst aan taken en to do’s? Dan kan brain dumping helpen. Met deze schrijftechniek kun je je hersenen vrijmaken van afleidende gedachten. Zo verminder je je stress en je mentale werkdruk.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 25/06/2024 , bijgewerkt op 04/07/2024
volgopfacebook

volgopinstagram