Nieuwsbrief 28 juni

Laatst bijgewerkt: juli 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 28 juni

Welke medicatie helpt tegen hooikoorts en wat werkt niet?

Hooikoortsmedicatie is beschikbaar in tabletten, neussprays en/of oogdruppels. Welke geneesmiddelen je precies nodig hebt, hangt af van je klachten. Christine Baelus, coördinator van Astma en Allergiekoepel vzw, zet ze voor ons op een rij.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Parvovirus B19 (vijfde kinderziekte) vooral voor zwangere vrouwen gevaarlijk

Infecties met het parvovirus B19 komen bij kinderen vaak voor, doorgaans zonder erg, maar ook volwassenen kunnen het virus oplopen en dan is de kans op complicaties reëel. Vooral zwangere vrouwen moeten waakzaam zijn. 

Lees verder

Gezondheid.be

10 tips om okselzweet te voorkomen

Veel mensen hebben last van zweetplekken onder de oksels. Zweten bij inspanning of bij warm weer is normaal en gezond. Het helpt om je lichaamstemperatuur op peil te houden. Maar sommige mensen hebben last van overmatig zweten onder hun oksels. Wat kan je doen?

Lees verder

Gezondheid.be

Gastroparese: vertraagde maaglediging

Gastroparese is een aandoening die de normale spontane beweging van de spieren in je maag aantast, waardoor je last krijgt van misselijkheid, braken en buikpijn. 

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: artisjokdip

Een heerlijk hapje dat je zowel koud als warm kunt serveren. Eenvoudig maar toch verrassend… Serveer deze snel-klaar-dip met broodstengels of groentestaafjes.

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 28/06/2024 , bijgewerkt op 04/07/2024
volgopfacebook

volgopinstagram