Gerelateerde artikels
Clafoutis met wortel en framboos
recepten
Met zijn restaurant 'Graanmarkt 13' staat chef Seppe Nobels in de top tien van de beste groenterestaurants ter wereld.
Hij laat groente schitteren in elk gerecht, ook in desserts.
Ingrediënten voor 4 personen
8 eieren160 g suiker
3 tl maizena
5 dl melk
160 g bloem
2 wortelen
3 cm gember
een mespunt kaneel
Voor de gevulde frambozen
2 wortelen
2 dl sinaasappelsap
2 cm gember
een mespunt kaneel
125 g frambozen
Voor de afwerking
de geraspte schil en het sap van 1 citroen
1 dl yoghurt
citroenverbena
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 185 °C.
- Klop de eieren luchtig met de suiker. Los de maizena op in een beetje melk. Doe de melk en de maizena bij de ruban. Zeef er de bloem bij en spatel door het beslag.
- Schrob 2 wortelen schoon met een groenteborstel onder stromend water. Snijd ze in fijne julienne met de mandoline of een spiraalsnijder. Leg de julienne in een ovenschaal. Rasp er de gember over en kruid met kaneel. Giet er het beslag over.
- Zet de ovenschaal 25 minuten in de voorverwarmde oven. Vul een tweede ovenschaal met water en zet ze onder de schaal met clafoutis.
- Schrob 2 wortelen met een groenteborstel onder stromend water. Snijd ze in plakken. Kook ze gaar in het sinaasappelsap met de gember en het mespunt kaneel. Laat het vocht zo veel mogelijk verdampen. Mix de wortelen in de blender tot een crème.
- Doe de crème in een spuitzak en vul er de frambozen mee.
- Serveer de clafoutis met de gevulde frambozen.
- Roer het citroensap door de yoghurt. Werk de clafoutis af met wat yoghurt, citroenzeste en de toppen van de citroenverbena.
uitgegeven door Lannoo
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist