Gerelateerde artikels
Farrorisotto met bloemkool en salie
recepten
Farro is een 'goed voor je'-graan en het geeft deze risotto een nootachtige bite.
De knapperige salie en amandelen brengen dit gerecht naar een hoger smulniveau!
Als je geen farro in huis hebt, kun je ook freekeh gebruiken. De roodkorstkaas of brie kun je vervangen door extra parmesaan.
Ingrediënten voor 4 - 6 personen
60 ml olijfolie extra vergine8 g(1/2 cup) salieblaadjes
80 g amandelen, grofgehakt
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, in plakjes
125 ml droge witte wijn
500 g bloemkoolroosjes, bij- en fijngesneden
320 g farro
100 g arboriorijst
1/2 l hete, goede kippen- of groentebouillon
375 ml melk
40 g parmezaan, fijngeraspt
zeezout en grofgemalen zwarte peper
300 g roodkorstkaas of brie, in dikke plakken
Bereiding
- Zet een grote, diepe pan op matig vuur. Schenk de helft van de olie erin en voeg de salie en de amandelen toe. Bak 3-4 minuten of tot ze krokant zijn. Schep uit de pan en zet apart.
- Schenk de rest van de olie erbij, voeg de ui en knoflook toe en fruit, af en toe roerend, 4-5 minuten of tot ze zacht zijn. Schenk de wijn erbij en laat 1 minuut doorkoken.
- Roer dan de bloemkool, farro en rijst erdoor en bak al roerend 1-2 minuten. Zet het vuur matig laag en bak de granen. Roer regelmatig.
- Schenk de bouillon er met steeds 250 ml tegelijk bij, en voeg de volgende 250 ml pas toe wanneer de vorige scheut is geabsorbeerd. Laat 50-55 minuten koken en roer regelmatig.
- Schenk wanneer de bouillon is opgenomen de melk erbij en roer deze erdoor tot de rijst romig is. Roer de parmezaan, zout en peper erdoor.
- Schep de risotto in kommetjes en leg de knapperige salie, kaas en amandelen erop.
van Donna Hay (Receptuur en Styling)
fotografie Chris Court
uitgegeven bij Uniekboek/Het Spectrum bv, Amsterdam
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist