Recept: frisse bruschetta's met mozzarella en citroenyoghurt

HD-Lien-bruschetta-mozz.jpg

recepten Deze bruschetta met mozzarella en citroenyoghurt is een heerlijk frisse amuse. Je kan het gerecht ook maken met zure room, maar magere Griekse yoghurt is gezonder.


Citroenyoghurt

voor 4 personen: 100 g magere Griekse yoghurt, sap van ± ½ citroen of limoen, fleur de sel en versgemalen zwarte peper 

  • Breng de Griekse yoghurt op smaak met citroen- of limoensap.
  • Kruid met fleur de sel en versgemalen peper.


9 kcal/persoon, Eiwit: 1,5 g, Vet: 0 g, Koolhydraten: 0,5 g, Vezels: 0 g


Bruschetta's

voor 4 personen: 10 dunne sneetjes volkoren ciabattabrood, 1 teentje knoflook gehalveerd, ½ el olijfolie

  • Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Wrijf de sneetjes ciabattabrood in met knoflook en olijfolie en rooster ze in de oven.

Afwerking

De afwerking doe je net voor het opdienen, anders zijn de bruschetta’s niet meer krokant. 

Nodig: 1 bolletje mozzarella (125 g) in 10 schijfjes, een paar takjes tijm

  • Leg een schijfje mozzarella op elke bruschetta.
  • Smeer er de citroenyoghurt op en strooi er een paar takjes tijm over.

Per bruschetta: 58 kcal, Eiwit: 4 g, Vet: 3 g waarvan verzadigd: 1,5 g, Koolhydraten: 3,5 g, Vezels: 0,5 g

Uit het boek 'Gezond Gulzig - lente/zomer' van Lien Willaert Uitgegeven door Borgeroff & Lamberigts

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: maart 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram