Groene minestrone met feta

SB groene minestrone.jpeg

recepten

In het nieuwe boek 'Fast Food" van Sandra Bekari vind je 80 snelle recepten voor iedereen die lekker, gezond maar ook snel wil koken.

Wij schotelen je een smakelijke meeneemlunch voor: groene minestrone met feta!


Tijd: 20 minuten
Aantal: voor 1 pot
Materiaal: kookpot

Ingrediënten
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, geperst 21/2 l groentebouillon
  • 500 g prinsessenboontjes (vers of diepvries), steeltjes verwijderd en in stukken
  • 1 courgette, in stukken 250 g erwtjes (diepvries) 1 bussel kervel, fijngehakt 30 g feta per portie
  • 1 lente-ui, in fijne ringen
Bereiding
  • Stoof de sjalotjes en knoflook aan in olijfolie. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Voeg de prinsessenboontjes toe, kruid met zwarte peper en een snufje zout.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen.
  • Voeg de courgette en de erwten toe en laat nog een 3-tal minuten pruttelen. Voeg pas op het einde de kervel toe.
  • Werk de soep à la minute af met feta en lente-ui.

Tip: lekker met een volkoren speltboterham!

Meer infohttps://www.nooitmeerdieten.be/

bron: Sandra Bekari

Laatst bijgewerkt: januari 2020

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram