Gerelateerde artikels
Recept: cheesecake (kaastaart) met witte chocolade en bosbessen
recepten
Deze no-bake kaastaart vraagt weinig werk.
Je hebt alleen wat geduld nodig zodat ze kan opstijven en daar zorgt de chocolade voor!
Je hebt alleen wat geduld nodig zodat ze kan opstijven en daar zorgt de chocolade voor!
Een superlekker dessert dat je makkelijk een dag van te voren kunt bereiden.
Ingrediënten voor de zachte notenbodem
140 g gedroogde dadels, zonder pit30 g walnoten
60 g kokos, geraspt
30 g amandelpoeder
25 g gesmolten boter
Ingrediënten voor de vulling
220 g witte chocolade250 g mascarpone
125 g roomkaas
60 g room, 40%
20 g vanillesuiker
100 g verse bosbessen
zeste van 1 citroen
Ingrediënten voor de bosbessensaus
120 bosbessen50 g kristalsuiker
sap van 1/2 citroen
Bereiding van de zachte notenbodem
- Ontpit de dadels en doe ze met de walnoten, de geraspte kokos, het amandelpoeder en de gesmolten boter in een foodprocessor. Maal tot een kleverige pasta.
- Doe dit mengsel in een ronde springvorm (diameter 20 cm) met op de bodem een bakpapiertje. Duw de notenbodem goed aan, je zult zien dat deze mooi aaneen blijft kleven. Plaats in de koelkast.
Bereiding van de vulling
- Smelt de witte chocolade op een lage stand in de microgolf. Klop intussen de mascarpone met de roomkaas, de room en de vanillesuiker glad. Voeg de gesmolten witte chocolade toe. Spatel alles dooreen met een pannenlikker. Voeg tot slot nog de verse bosbessen en citroenzeste toe.
- Verdeel het mengsel over de zachte notenbodem; je hoeft het niet perfect glad te strijken.
- Plaats de taart voor een half uurtje in de koelkast.
- Verdeel de bosbessensaus over de taart en maak rustiek swirl-bewegingen. Laat de taart nu volledig opstijven; dit duurt ongeveer 2 à 3 uur.
Bereiding van de bosbessensaus
- Doe de bosbessen, de kristalsuiker en het citroensap in een steelpan. Laat het geheel kort opkoken tot de bosbessen hun paarse kleur afgeven en je een mooie, dikke saus krijgt.
- Laat de saus nog wat afkoelen voordat je ze verdeelt over de taart, anders smelt de vulling.
Een recept uit het boek 'Julie Bakt hartig en zoet' van Julie Van den Driesschen
Uitgegeven bij Manteau
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist