Kabeljauwhaas met snijbonen, prei en peppadew
recepten
Een heerlijk lijnvriendelijk gerecht met een originele toets.
Ingrediënten
800 g kabeljauwhaas, 2 preistengels, 1 el boter, 300 g snijbonen, 1 citroen, 6 kl tapenade van peppadew, 2 el olijfolie, peper en maldonzout, een paar rode vruchten als garnituur frambozen of aalbessen, peper en Maldonzout (of fleur de sel).
Optioneel voor een lekkere extra saus: 1/2 liter kalfsfond (of kalfsfondpoeder en water: voor de verhouding, zie verpakking) laten inkoken. Een bos zuring en een in stukjes gesneden ansjovisfilet (voor de liefhebbers) erbij kieperen, even laten meekoken en mixen. De saus zeven en smeuïg maken met wat zure room of Griekse yoghurt. Peper erbij, zout hoeft niet want de bouillon en ansjovis zorgen voor de zoute noot.
Bereiding
- Maak de prei schoon, snij hem in fijne ringetjes en stoof ze in een eetlepel boter. Kruid met peper en zout.
- Snij de bonen in stukjes en kook ze beetgaar in kokend water met wat zout. Stoof ze in een lepel olijfolie, kruid en doe er een kneep citroensap over.
- Bak de vis op het vel in een lepel olie.
- Schik alles mooi op de borden en garneer met een paar toefjes tapenade van peppadew en rode vruchten.
Tip
Vind je geen tapenade van peppadew, koop dan een potje gevulde peppadew (met feta), doe de inhoud in de blender en mix glad.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5