Gerelateerde artikels
Lamscurry
recepten
voor 4 personen
1 uur
Ingrediënten
Voor de balletjes:
kokosolie
600 g biologisch lamsgehakt (voor de veggievariant kun je dit vervangen door linzen, kikkererwten of andere peulvruchten)
50 g kokosschilfers*
50 g (glutenvrij) paneermeel
2 el currypoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
peper en zout
Voor de saus:
kokosolie
3 uien, fijngesneden
50 g madras currypoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl kardemompoeder
1 rode chilipeper, zaadjes eruit en in fijne reepjes gesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden of geplet
500 ml kokosmelk
250 ml kokosroom
1 stengel citroengras, licht gekneusd
peper en zout
sap van 1 limoen
Bereiding
Begin met de balletjes. Meng alle ingrediënten voor de balletjes en kruid naar eigen smaak af met peper en zout. Rol er balletjes van in de grootte die je zelf kiest.
Verhit een braadpan op middelhoog vuur. Voeg kokosolie toe en bak de balletjes goudbruin aan alle zijden.
Maak de saus. Zet voor de saus een kookpot op een middelhoog vuur en voeg 1 el kokosolie toe.
Stoof de ui glazig en voeg het curry-, koriander- en kardemompoeder, chilipeper en knoflook toe. Laat even stoven.
Voeg de kokosmelk, kokosroom, citroengras toe en laat op een middelhoog vuurtje inkoken.
Voeg na een 10-tal minuten de balletjes toe en laat een kwartiertje zachtjes pruttelen.
Kruid af met peper en zout. Voeg op het einde het limoensap toe.
Tips
Lekker met rijst of quinoa, broccoli met chili en gember (zie blz. 107) of uienmangokonfijt (zie blz. 104)
*Je kan het paneermeel ook volledig vervangen door kokosschilfers voor extra knapperigheid en kokossmaak.
Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro.
Fotocredits: Bram Debaenst
bron: Nathalie Meskens