Voor jou gelezen op De Standaard

Snoep jezelf gezond met avocadotaart

Laatst bijgewerkt: november 2019

recepten Zin in een stukje taart om duimen en vingers van af te likken zonder te bezwijken voor een zoete zonde? Dan is deze rauwe avocadotaart, die boordevol vitamine E en essentiële vetzuren (die voor een zachte en gezonde huid zorgen) zit, een aanrader. Het recept is voor 12 personen, maar of je echt elf anderen zal nodig hebben om de taart op te krijgen, valt te betwijfelen.

Voor de vulling:
• 5 heel rijpe avocado’s
• 2 citroenen
• 150 gram agave siroop
• 150 gram kokosolie, gesmolten (in de microgolfoven)
• ¼ theelepel vanille extract
• ½ theelepel rozenwater

Voor de bodem:
• 45 gram amandelen (ongezouten)
• 150 gram gedroogde dadels
• 65 gram paranoten
• 35 gram pecannoten
• 2 theelepels kokosolie, gesmolten (in de microgolfoven)
• 50 gram kokosschilfers

Recept:
1.Neem een ronde springvorm (ongeveer 21cm) en vet hem in.
2.Doe de amandelen, dadels, paranoten en pecannoten in een kom met water. Laat één uur weken.
3.Giet het water weg en mix de ingrediënten van stap 2 samen met de kokosschilfers en de gesmolten kokosolie tot een kruimelig mengsel.
4.Doe het mengsel in de springvorm en druk gelijkmatig aan met een lepel. Zet de bodem minimaal 20 minuten in de vriezer om hard te worden.
5. Snij en schil de avocado's. Mix het vruchtvlees samen met het citroensap, de agavesiroop, gesmolten kokosolie, vanille extract en het rozenwater tot een smeuïge textuur.
6. Haal je bodem uit de koelkast en stort de vulling in de springvorm. Zet 30 minuten in de vriezer, en daarna nog een uurtje in de koelkast.
7. Verwijder voorzichtig de springvorm, zet de taart op een mooie schaal en werk af met zeste van citroen.

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20150528_01702295


De Standaard
volgopfacebook

volgopinstagram