Diepvriesgroenten ongeveer even gezond als verse groenten

nieuws Diepvriesgroenten bevatten vrijwel evenveel vitamines als verse groenten. Diepvriesgroenten zijn dus heel goed te eten in plaats van vers, zegt het Nederlandse Voedingscentrum in reactie op een enquête waaruit blijkt dat een meerderheid van de Nederlanders denkt dat diepvries minder gezond is dan vers.
De vitamines blijven in de diepvriesgroenten zitten, omdat tussen het moment van oogsten en het verpakken en invriezen maar weinig tijd zit. Diepvriesgroenten worden na de oogst heel snel verhit en daarna heel snel afgekoeld. Onder meer de smaak, de kleur en de gezonde stoffen van de groente blijven op deze manier goed bewaard. Overigens is groente uit blik of pot ook prima om te eten. Deze groenten bevatten wel iets minder vitamines dan verse en diepvriesgroenten, maar dat verschil is niet groot.

Lees ook: Versheid van voedingsproducten

Lees ook: Invriezen: zo hoort het.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram