Recept: chocoladecheesecake
recepten
Chocolade in overvloed thuis? De pure chocolade kan je alvast gebruiken voor dit recept van Pascale Naessens. De chocoladecheesecake is niet te versmaden. Hij is zacht, smeuïg, vol van smaak en beloont de chocoladeliefhebber helemaal. Er zitten namelijk stukjes chocolade in, die een intensere smaak hebben dan wanneer je de chocolade eerst zou smelten en onder het beslag mengen.
Nodig: boterpapier
Werk: 15 minuten
Gaartijd: 40 minuten
Lees ook: Hoe (on)gezond is chocolade?
Ingrediënten:
200 g donkere chocolade, 400 g mascarpone, 4 eieren, 75 g kokosbloem, 50 g kokosbloesemsuiker
Bereiding:
- Hak de chocolade grof of gebruik chocoladecallets.
- Klop de mascarpone luchtig.
- Meng de eieren met de kokosbloesemsuiker, meng er de kokosbloem onder, dan de mascarpone en tot slot de grof gehakte chocolade.
- Leg het boterpapier in een ovenvaste schaal en giet er het beslag in.
- Zet de chocoladecheesecake een 40-tal minuten in een warme oven op 180 °C, of tot je er een vork in kunt steken die er wel nog vochtig uitkomt maar waar geen beslag blijft aan kleven.
- Laat de cake eerst afkoelen voor je hem snijdt (als dat tenminste lukt).
- Serveer eventueel met wat blauwe bessen.
Uit 'Puur Pascale 2 - beter eten is beter leven' uitgegeven door Lannoo.
Lees ook: Mag je chocolade die wit uitslaat nog opeten?