Nieuwsbrief 7 juni

Laatst bijgewerkt: juni 2024
Gezondheid
Nieuwsbrief
vrijdag 7 juni

Verkoudheid of hoest: waarom onze neus spoelen met zout water?

Door een verkoudheid, allergie, sinusitis of een neusoperatie kan je neusslijmvlies ontsteken of beschadigen. Neussprays kunnen verslavend werken als je ze te lang gebruikt. Beter is om je neus te spoelen met zout water. Totaal ongevaarlijk, en zeer effectief.
Lees verder
gezondheid.be
Gezondheid.be

Contactallergie voor rubber

Als je na contact met rubber een jeukende, rode huiduitslag krijgt, dan lijd je misschien aan een contactallergie of een allergisch contacteczeem. Het is niet zozeer het rubber dat het probleem is maar wel de chemische stoffen die aan rubber worden toegevoegd om het te kunnen verwerken.

Lees verder

Gezondheid.be

Ongewenste haargroei door geneesmiddelen

Bepaalde geneesmiddelen kunnen ongewenste haargroei oftewel hyperpilositeit veroorzaken. Het effect treedt vaak enkele maanden na de start van de behandeling op en verdwijnt aan het einde van de behandeling. Om welke medicijnen gaat het?

Lees verder

Gezondheid.be

Hoe testosteron verhogen?

Een optimaal niveau van het testosteronhormoon zorgt er bij mannen voor dat ze niet ziek worden, voldoende spiermassa hebben en normaal functioneren op seksueel vlak. Maar testosteron is ook belangrijk voor de gezondheid en het seksuele welzijn van vrouwen.

Lees verder

Gezondheid.be

Recept: zeeduivel in papillot van vijgenbladeren

Door de papillot echt in de houtskool te leggen krijgt de vis een heerlijke, licht gerookte toets. De vijgenbladeren en de kruiden zorgen voor een verrukkelijk aroma. Een feestelijk BBQ-gerecht!

Lees verder

Meest gelezen
NUTTIGE LINKS OP GEZONDHEID .BE


verschenen op : 07/06/2024 , bijgewerkt op 17/06/2024
volgopfacebook

volgopinstagram