Gerelateerde artikels
Recept: pita met gehakt, hummus, dadel en wortel
recepten
Heb jij ook het goede voornemen gemaakt om voorgoed komaf te maken met die coronakilo's?
Of wil je gewoon wat meer gezond en lekker koken?
Dan past deze lijnvriendelijke en gezonde pita helemaal in dat plan.
Weinig werk voor een smaakvol resultaat!
Ingrediënten voor 2 personen
2 porties platbrooddeeg (zie basisrecept * onderaan)1 grote sjalot, gesnipperd
200 g mager gehakt (kalf of kip)
1 snufje Chinees 5-kruidenpoeder
1 snufje komijnpoeder
2 grote el hummus
2 grote medjouldadels, in stukjes
2 handjes geraspte wortel
Bereiding
- Rol het deeg uit en gril elke deeglap in het croquetoestel.- Bak ondertussen de sjalot met het gehakt en de kruiden in 1 eetlepel geraffineerde olijfolie of arachideolie.
- Smeer de helft van platbrood in met 1 eetlepel hummus, leg het gehakt en de dadels erop en vouw het platbrood dicht. Serveer met frisse geraspte wortel.
* Basisrecept voor 2 porties platbrood
80 g volkorenmeel20 g amandelmeel
80 g Griekse yoghurt
3 g bakpoeder (ca. 1/2 el)
1 snufje zout
Bereiding platbrood
- Meng alle ingrediënten goed met een vork in een kom.- Maak je handen nat met lauw water en kneed het papje tot een soepel deeg. Neem het deeg dan in je handen en masseer het alsof je onder druk staat en een stressbal vasthebt :-).
- Verdeel het deeg in 2 balletjes en laat ze even rusten terwijl je het beleg klaarmaakt.
- Rol het deeg vlak voor gebruik zo dun mogelijk uit (met een deegrol), eventueel tussen 2 vellen bakpapier die met olie zijn bestreken.
Tip
Je kunt het deeg ook vooraf maken. Luchtdicht verpakt in folie is het een viertal dagen houdbaar in de koelkast.
Uitgegeven bij Pelckmans Uitgevers
22,50 euro - ISBN 978 94 6383 246 5
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist