Gerelateerde artikels
Carpaccio met avocado en limoen
recepten
Carpaccio met avocado en limoen serveer je tijdens een dinertje met vrienden of op een normale doordeweekse dag. De keuze is helemaal aan jou!
HET RECEPT VOOR CARPACCIO MET AVOCADO EN LIMOEN
Pers de limoen en rasp de schil. Halveer de avocado’s.
Meng het limoensap met de olijfolie, knoflook en 75 gram van de rucola. Pureer met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een pan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten ongeveer 5 minuten tot ze licht beginnen te kleuren. Let op dat ze niet verbranden!
Verdeel de plakjes carpaccio over de borden. Lepel met een koffielepel bolletjes uit de avocado’s en verdeel over de carpaccio. Serveer met de dressing, resterende rucola en pijnboompitjes. Breng op smaak met zout en peper. Smakelijk!
Auteur: Monique Van Loon