Gerelateerde artikels
Recept: eenpanslasagne van Donna Hay
recepten
Als je wel van lasagne houdt maar niet van lange bereidingstijden, dan is dit jouw recept. Het is geen traditionele lasagne maar geeft je wel die troostrijke, smeltende sensatie van lasagne, in een fractie van de tijd.
Ingrediënten voor 6 personen:
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, geperst
600 g rundergehakt
1 liter goede rundvleesbouillon
3 blikjes van 400 g tomatenblokjes
2 eetlepels fijngesneden oreganoblaadjes
zeezout en versgemalen zwarte peper
250 g verse lasagnebladeren, in repen van 5 x 21 cm
5 g basilicumblaadjes, fijngesneden, plus extra voor eroverheen
mascarpone-kaaslaagje
350 g mascarpone
80 g Parmezaanse kaas, fijngeraspt, plus extra voor eroverheen
1 bol verse mozzarella, 125 g, uitgelekt, in plakjes
Bereiding
- Verhit een grote, diepe ovenbestendige koekenpan op matig-hoog vuur.
- Schenk de olie erin en fruit de ui 5 minuten, tot hij zacht en goudkleurig is. Voeg de knoflook en het gehakt toe en bak al roerend 6 minuten, of tot het gehakt rondom bruin is. Voeg de bouillon, tomatenblokjes, oregano en zout en peper toe en breng de saus aan de kook.
- Draai het vuur wat lager en laat de saus 35-40 minuten zacht koken, of tot hij ongeveer met een derde is ingekookt. Het mengsel moet vrij vloeibaar blijven.
- Roer er, steeds met een paar tegelijk, de repen lasagne door. Laat 3 minuten koken, roer af en toe, tot de pasta zacht wordt. Haal de pan van het vuur en roer de basilicum erdoor.
- Verwarm de grill op hoge stand.
- Maak het mascarpone-kaaslaagje door de mascarpone, parmezaan en wat peper door elkaar te roeren. Verdeel dit mengsel in kleine schepjes over de saus en leg de mozzarella erop.
- Zet 10-12 minuten onder de grill, of tot de lasagne goudkleurig is en borrelt.
- Garneer met extra basilicum en parmezaan en dien op.
- Opmerking: Heb je gedroogde lasagnevellen, leg ze dan 30 seconden in kokend water, of tot ze soepel worden, giet af en gebruik ze zoals je verse lasagne gebruikt.
Too Easy van Donna Hay
€ 32,50
Uitgeverij Spectrum