Gerelateerde artikels
Gebakken avocado, trostomaat, pinda, shiso en gembervinaigrette
recepten
Word je het BBQ'en stilaan beu?
Dan kan dit originele veggie slaatje je wellicht bekoren.
Een heerlijke combinatie met avocado en kerstomaten in de hoofdrol.
Ingrediënten voor 2 personen
2 avocado'sscheut arachideolie
peper en zout
200 g troskerstomaten
2 el pindakaas met stukjes noot
1/2 tl rodewijnazijn
2 g verse gember, geraspt
2 el olijfolie
enkele blaadjes rode shiso cress
Bereiding
- Snijd de avocado’s overlangs rondom de pit, draai de avocado los en haal de pit eruit met een lepel of door er met een mes kort in te tikken.
- Halveer de avocadohelften in de lengte en bak ze rondom in een pan met een scheut arachideolie. Kruid met peper en zout.
- Bak de kerstomaatjes kort in een pan op hoog vuur met een snufje peper en zout.
- Mix de pindakaas, rodewijnazijn, gember en olijfolie met een staafmixer tot een gladde vinaigrette.
- Dresseer de avocado’s en troskerstomaatjes op een bord en giet er de vinaigrette over.
- Werk af met de blaadjes shiso cress.
Een recept uit het boek 'Eat this - Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
Uitgegeven door Lannoo
Copyright foto: Heikki Verdurme
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist