Recept: wok van kalkoenfilet met kokosmelk, puntpaprika, witte kool en koriander
recepten Wok is een ideaal gerecht voor wie gezond wilt eten en weinig tijd heeft: alles in één pan, snel klaar, veel groente en weinig vet.
Ingrediënten voor 3 personen:
500 à 600 g kalkoenfilet, 1 el sesamolie, 1 blokje gember, 1 sjalot, 2 lookteentjes, ¾ zak witte kool, 3 puntpaprika’s, ½ à 1 el fish sauce (of zout), 1 kip marmite, 1 blikje kokosmelk, zeste en sap van 1 biolimoen, 1 snufje kurkuma, zwarte peper, (optioneel: 1 zakje sojascheuten).
Bereiding:
- Snij de kalkoenfilet in blokjes.
- Schil de gember, sjalot en look en snipper ze fijn.
- Snij de puntpaprika’s open en verwijder het steeltje, de zaadlijsten en de zaadjes. Snij de paprikahelften in fijne reepjes.
- Doe de olie in de hete wokpan en bak de kalkoen rondom bruin.
- Voeg meteen de fijngesneden gember, sjalot en look toe en laat ze even meekleuren.
- Doe dan de witte kool, puntpaprika (en sojascheuten) erbij en wok ze beetgaar. Schuif de vleesblokjes omhoog langs de kant van de wokpan zodat de groente voldoende plaats heeft.
- Doe de fish sauce, de kip marmite en de kokosmelk erbij en roer alles goed om.
- Voeg tot slot de limoenzeste, de kurkuma en de peper toe, en limoensap naar smaak.
Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.
Uitgegeven door WPG, Antwerpen.
Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist