Recept: op de bakplaat gegrilde groenten

t-HD-zuiderse-gr-04-18.jpg

recepten

Een gerecht met superveel smaakvolle groenten in alle kleuren en geuren. Serveer met een stukje vlees, pasta, burrata of iets anders naar keuze. Restjes groente kan je trouwens invriezen of meenemen als lunch, want koud zijn ze ook lekker.

Ingrediënten voor een volle ovenplaat

2 verse lookteentjes
¼ Spaanse ui
2 rode paprika’s
1 courgette
2 jonge wortels
3 lente-uien
1 bakje champignons
2 el olijfolie
1 doosje tomatenpuree
verse groene kruiden (salie, rozemarijn, tijm...)
gedroogde Italiaanse kruiden
3 vleestomaten
½ blokje magere kippenbouillon
optioneel: basilicum en mozzarellabolletjes

Bereiding

  • Laat de oven voorverwarmen op 200 °C (hetelucht en grill-functie).
  • Pel ui en look en snipper ze fijn.
  • Snijd de paprika, courgette, wortel, lente-ui en champignons grof, doe ze in een kom met een eetlepel olijfolie en hussel ze goed door elkaar.
  • Strijk een ovenschaal in met een eetlepel olijfolie, smeer de tomatenpuree erover en leg de uisnippers erop. Schuif de ovenschaal 2 minuten in de warme oven.
  • Haal de schaal uit de oven en verdeel de groente erover. Strooi de kruiden erover, doe de in stukjes gesneden en geplette look erbij en zet de schaal opnieuw in de oven (10 minuten).
  • Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken en kruimel het bouillonblokje erover.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en zet de oven op heteluchtfunctie (zonder grill). Verdeel de tomaten over de groente, kruid met peper en zout en laat alles nog 10 minuten verder garen.
  • Garneer de groente eventueel nog met een paar blaadjes basilicum en een paar bolletjes mozzarella. 

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram