Recept: artisjokdip

123-h-artisjok-kokkerellen-08-22.jpg

recepten Een heerlijk hapje dat je zowel koud als warm kunt serveren.  Eenvoudig maar toch verrassend…  Serveer deze snel-klaar-dip met broodstengels of groentestaafjes. 

Ingrediënten voor 4 personen
1 blik artisjokharten
100 g kruidenkaas
30 g Parmezaanse kaas
een paar takjes verse bieslook

Bereiding
  • Giet de artisjokharten af en doe ze in een blender of een kom en pureer met een staafmixer.
  • Voeg de kruidenkaas en de Parmezaanse kaas toe en blend tot een egale dip.
  • Snijd het bieslook fijn.
  • Doe de dip in een mooi kommetje, werk af met bieslook en serveer met de broodstengels of groentestaafjes.

Tip
Je maakt deze dip extra feestelijk door hem met wat extra gemalen Parmezaanse kaas 15 minuten te laten roosteren in de oven. Werk dan af met wat truffelolie.

Een recept uit het boek 'Gezellig Kokerellen' - 'Lekker evenwichtig genieten' van Ellen Van Gool
uitgegeven door Lannoo
fotografie: Ellen Van Gool

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: juni 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram