Hoe bak je een perfect spiegelei?
nieuws
Een spiegelei, dat is niet alleen superlekker, het is ook 'een eitje' om het te maken!
Maar toch kan je het verknoeien als je het niet op het juiste moment kruidt met peper en zout.
We leggen uit hoe je het beste resultaat krijgt.
1. Smelt een klontje boerenboter in een pan en strooi er een snufje zout over zodra de boter begint te schuimen. Laat dan onmiddellijk het ei (dat je eventueel vooraf in een kommetje hebt gedaan) erin glijden. Op die manier blijft het zout op de onderkant van het eitje zitten. Strooi je het zout rechtstreeks op het eiwit, dan wordt het rubberachtig.
2. Laat het spiegelei op laag vuur bakken tot het eiwit net gaar is. Bedek de pan eventueel met een deksel dat hoog genoeg is en de dooier niet beschadigt.
3. Leg het spiegelei op het bord en doe er dan pas peper op. Zo behoudt de dooier perfect zijn smaak.