Recept: maaltijdsalade met groene asperges en rauwe ham

wpk_maaltijdsalade.jpg

recepten

Simpel, snel en boordevol smaak: deze maaltijdsalade met groene asperges, rauwe ham en geitenkaas is ideaal voor een doordeweekse avond. Serveer met een zachtgekookt eitje en eventueel wat vers stokbrood voor een complete maaltijd.



Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gram groene asperges
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 80 gram rauwe ham
  • 1 appel
  • 75 gram slamelange
  • 100 gram geitenkaas
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 20 gram bieslook

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Blancheer de groene asperges 4 minuten en spoel ze daarna af onder koud water.
  2. Kook de eieren 5 à 6 minuten, laat ze schrikken en pel ze voorzichtig.
  3. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de blokjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.
  4. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd in kleine stukjes. Hak de bieslook fijn.
  5. Meng de bieslook door de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout.
  6. Doe in een grote kom de gebakken aardappel, appel en slamelange. Schep er de bieslookcrème onder en verkruimel de geitenkaas erover.
  7. Verdeel de salade over de borden en garneer met de asperges, plakjes rauwe ham en een zachtgekookt eitje.

Tip: Heerlijk met een stukje vers stokbrood erbij.


Laatst bijgewerkt: april 2025

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram