Gerelateerde artikels
Asperges carbonara
recepten
Bij dit gerecht heb je het romige van de carbonarasaus, maar de pasta wordt vervangen door asperges.
Wil je het helemaal carbonara, voeg dan nog wat pancetta of gerookt spek toe aan de asperges en knoflook in de pan.
Een eenvoudige bereiding boordevol smaak.
Een eenvoudige bereiding boordevol smaak.
Ingrediënten voor 2 personen
8 AA-asperges of 400 g wokaspergeseen scheut olijfolie
1/4 teen knoflook, geperst
peper
zout
35 g droge witte wijn
100 g room
1 eierdooier
20 g Parmezaanse kaas
Bereiding
- Schil de asperges, snijd ze in tweeën over de breedte en in vieren over de lengte.
- Verwarm een scheut olijfolie in een bakpan. Voeg de asperges en de knoflook toe en bak gedurende 5 minuten op hoog vuur. Zodra de asperges gekleurd zijn, kruid je ze met peper en zout.
- Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook tot er nog een klein beetje witte wijn overblijft.
- Voeg de room toe en zet het deksel op de pan. Kook op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en laat afkoelen. Voeg de eierdooier toe en meng zodat de massa zich lichtjes bindt rond de asperges.
- Dresseer de asperges op een bord en werk af met de Parmezaanse kaas en wat verse peper van de molen.
Een recept uit het boek 'Eat This - Unieke, eenvoudige groenterecepten' van Blendbrothers
uitgegeven door Lannoo
copyright foto: Heikki Verdurme
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist