Mirakeldieet tegen kanker
nieuws
Door regelmatig 6 types voeding te consumeren kan men zijn risico op kanker met bijna een kwart verminderen. Dat blijkt uit onderzoek bij 26.000 Grieken gedurende 8 jaar door de universiteit van Harvard (USA) gepubliceerd in het British Journal of Cancer. De studie maakt deel uit van de European Prospective Investigation into Cancer.
Het gaat met name om een bijsturing in de richting van een zogenaamd mediteraan dieet. Dat betekent concreet:
Hoge consumptie: fruit, groenten, peulvruchten (erwten, bonen...), volle granen, mono-onverzadigd vet (olijfolie) en vis;
Matige consumptie: rode wijn;
Lage consumptie: vlees, zuivelprodukten.
Wanneer men dagelijks minder vlees en zuivelprodukten zou eten en vervangen door bv. meer vis is en olijfolie, zou het kankerrisico met 12% dalen. Meer onverzadigd vet (meer olijfolie) en minder verzadigd vet (minder boter) zou een daling van 9% geven. Dagelijks zes van die mediterane produkten eten, zou uiteindelijk tot een daling met 22% leiden.
Lees ook: Waarom is het mediterraan dieet zo gezond?
Lees ook: HET antikankerdieet ?