Gerelateerde artikels
Chocolade sorbet

recepten
Je zou denken dat alle donkere zwarte chocolade vrij van melkproducten en suikers is. Helaas is dit zeker niet het geval. Kijk daarom zorgvuldig naar de ingrediënten bij het aankopen van chocolade. Sommige pure chocolade bevat, in tegenstelling van wat de naam doet vermoeden, volle melkpoeder. Het is sowieso altijd goed om de ingrediënten van een product goed te lezen omdat er altijd dingen in kunnen zitten die je niet wilt.
voor 1,5 l sorbet
2 uur afkoelen, 20 min. draaien
Ingrediënten
200 g pure chocolade (minstens 70% cacao)
800 ml water
200 ml kokosroom
80 ml biologische honing van de lokale imker
250g ongeraffineerde rietsuiker
60g ongezoet cacaopoeder
Bereiding
Breng het water, de kokosmelk en de honing aan de kook met de suiker en het cacaopoeder tot de suiker is opgelost. Giet de kokende massa over de chocolade en meng tot een glad beslag. Laat afkoelen.
Optie 1: met een ijsmachine?
Doe de koude massa in een ijsmachine en draai tot een smeuïge sorbet gedurende 20 à 30 minuten. Serveer direct of bewaar in de diepvries.
Optie 2: zonder ijsmachine?
Verdeel de koude massa over 1 of 2 schalen en zet in de diepvries. Roer elke 45 minuten om met een vork. Het resultaat is iets minder smeuïg dan met een ijsmachine maar minstens even lekker.

Benieuwd naar meer?
“Plan Boost” is verschenen bij Borgerhoff & Lamberigts en kost 24,99 euro.
Fotocredits: Bram Debaenst
bron: Nathalie Meskens