Hoe maak je schelpjes helemaal zandvrij?

123-h-venusschelp-10-19.jpg

nieuws

'Pasta alle vongole', het klinkt als muziek in de oren van foodies! Tenzij er op het bord nog zand zit in de venusschelpjes, waardoor ze onappetijtelijk gaan knarsen tussen de tanden ... 

Venusschelpen, kokkels, scheermessen en andere eetbare schelpjes bevatten nu eenmaal zand en dat krijg je er niet uit door ze vooraf te spoelen of even te laten weken in water.
Het wondermiddeltje om ze helemaal zandvrij te maken, is een schep zout. Als je ze een (half) uurtje laat liggen in zoutwater, spuwen de schelpen hun zand uit.

auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: oktober 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram