- dossierMagnolia is eetbaar: wat kan je met de bloemen doen?
- receptenRecept: zijdezachte aspergesoep van witte asperges
- receptenRecept: wok van kip met paprika, spitskool en sojascheuten
- receptenRecept: gegratineerde kalfsgehaktballetjes in groentesaus
- receptenRecept: kip met tomatenpesto en courgette
Hoe maak je schelpjes helemaal zandvrij?

nieuws
'Pasta alle vongole', het klinkt als muziek in de oren van foodies! Tenzij er op het bord nog zand zit in de venusschelpjes, waardoor ze onappetijtelijk gaan knarsen tussen de tanden ...
Venusschelpen, kokkels, scheermessen en andere eetbare schelpjes bevatten nu eenmaal zand en dat krijg je er niet uit door ze vooraf te spoelen of even te laten weken in water.
Het wondermiddeltje om ze helemaal zandvrij te maken, is een schep zout. Als je ze een (half) uurtje laat liggen in zoutwater, spuwen de schelpen hun zand uit.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist